CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pagina's

donderdag 3 maart 2011

Het is lente.

Hallo allemaal,

Het is lente..... tenminste bij ons dan. Gisteren zijn de eerste lammetjes geboren. Deze dag was een beetje raar verlopen. Mijn schoonmoeder was jarig die dag, dus wij zouden rond koffietijd bij haar zijn. Vlak voordat wij daar naar toe wilden gaan komen wij er achter dat ons schaap moest lammeren. Het werden twee ooitjes. Helaas had Henk nog geen tijd gehad om een hok te maken dus dat moest nu toch echt wel gebeuren. Dus hekken geplaatst, stro in gedaan en toen de schapen met de twee lammetjes uit het land gehaald. Helaas kwamen wij er toen achter dat het schaap er weer één aan het afstoten was. Dit betekend voor mij dus weer de fles geven. Gelukkig wist ik waar de fles met spenen lag en heb gelijk het lam wat proberen te geven. Gelukkig ging dit goed. Toen bleek een ander schaap het "lief" eruit gegooid te hebben. Dit is het lijf ook wel de baarmoeder genoemd. Dus gelijk de veearts gebeld. hij zou direct komen. Gelijk ook maar even naar moeders gebeld dat wij dus later zouden komen, want ja dit gaat toch nog even voor. Helaas was dit schaap niet meer te redden en heeft de veearts haar een spuitje moeten geven. Het lam wat er in zat was al dood. Zo heb je een dag van leven en dood wel heel erg dichtbij elkaar. Helaas maak je ook dit weleens mee op een boederij. Je gaat toch om met levend vee en dan kan het ook weleens anders zijn dan je zou willen. Onze knop moest gauw weer om, want wij moesten nog naar een verjaardag.
Vandaag was het koud, maar met het zonnetje erbij erg lekker. Onze schapen verweiden zich altijd zelf. Haha, tenminste dat doen ze regelmatig als ze buiten lopen. Zo ook deze keer. Ze hadden de hekken om ver gegooid en liepen weer in het stukje land waar ze net gisteren uit kwamen. Wij hebben ze dan maar buiten gelaten. Wat stro in het hok gedaan, zodat ze toch lekker warm en droog kunnen liggen. Op de foto zien jullie de lammetjes. Het lam achter het schaap mag dus drinken, maar het lam wat voor het schaap staat kreeg na het maken van deze foto weer een duw. Deze ga ik dus nu weer wat melk geven.

Groeten van Annette

2 opmerkingen :

Linda zei

Wat een schatjes, het heeft altijd wel wat om lammetjes te zien. Wel jammer van dat overleden schaapje.
gr linda

Els zei

Leuk die lammetjes en wat sneu dat 1 lam het niet heeft gehaald. Helaas gaat de natuur zijn eigen weg. Veel plezier met de fles geven.
Groetjes Els

Related Posts with Thumbnails