CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pagina's

vrijdag 10 september 2010

Hartige taartjes met kaas en bieslook

















Hallo allemaal,

Het is weer vrijdag en dan bak ik meestal iets. Vorige week de cupcakes en een cake met appel en kaneel. Vandaag heb ik een nieuw recept geprobeerd, namelijk hartige taartjes met kaas en bieslook. Erg lekker.
Klaar in 9 min. Ik heb sinds vorige week de Cupcake maker van Bestron. Super handig en zo klaar. In het receptenboekje stond dit recept. Volgens het boekje voor 8 stuks, maar ik heb er 24 stuks gekregen.
Nu moet je voor dit apparaat de bak vormpjes gebruiken van 4cm en 2 cm hoog. Help, mijn 50 vormpjes die bijgeleverd worden zijn bijna op.  Ik heb al op internet gekeken, maar je ziet vaak de 5cm doorsnee en dan 3cm hoog. Dit past dus niet, heb ik al geprobeerd en om nu iedere keer 1cm af te snijden en de vormpjes er in de prutten is ook niks. Dus bak jij ook en je kunt mij vertellen waar ik dus de papieren vormpjes kan kopen van 4cm doorsnee en 2cm hoog? Stuur mij dan een mailtje op info@annettescrefarm.com Daar ben ik natuurlijk super blij mee. Bedankt vast.

Tevens wil ik iedereen bedanken voor hun reactie op de foto's of gewoon mijn verhalen. Sommige mensen verklaren mij voor gek dat ik dit allemaal met jullie deel, maar dat moet ik zelf weten, toch? Zo blijft iedereen op de hoogte en gaat tenminste de juiste verhalen de wereld in, want er wordt genoeg gekletst of gespeculeerd.

Groetjes van Annette

P.s. Hieronder zal ik het recept doen, want hier is veel vraag naar volgens de mailtjes in mijn box. ;-)

85gr. zachte boter (ik gebruik vloeibare)
170ml melk
2 eieren
150 gr, zelf. bakmeel
1 zakje bakpoeder
50gr. geraspte oude kaas
2 eetlepels fijngesneden bieslook (vers of gedroogd)
peper en zout

Klop of mix in een kom de boter, de melk en de eierengoed door elkaar. Meng in een andere kom zelfr. bakmeel, bakpoeder, kaas, biesloop, zout en peper. Maak een kuiltje in het midden en schenk het botermengsel erin. Spatel het mengsel erdoor. Het blijft wat klonterig. Plaats de papieren bakvormen in het apparaat en schep ze halfvol met beslag. Bak de taartjes 7 - 10 min tot ze goudbruin zijn en de vulling gaar is.

Eet smakelijk.

Als je de oven wilt gebruiken verwarm hem dan voor op 160 - 175 graden  en dan voor zo'n 15 - 20 min. afbakken tot ze goudbruin zijn en de vulling gaar is. Ik prik dan met een sate prikker in het midden. Ik leg dan de papieren bakvormen in een speciaal bakvorm voor cupcakes.

5 opmerkingen :

martina's kaartjes zei

Groot gelijk !! Ondertussen is het ook een beetje het leed 'delen' als het ware !! Leuke cupcakes, ziet er lekker uit, jammer dat we het niet kunnen ruiken !!
nog een fijn weekend,
groetjes, martina
x

Aleida zei

Ik vind het dapper van je dat je het deelt met ons, je stelt je kwetsbaar op. Kritiek hierop is niet terecht, mensen die het niet willen horen kunnen ook je blog een tijdje mijden. Het leven is niet alleen maar leuk en gezellig! Zo te lezen sla je je er goed doorheen met de steun van Henk en ik wens jullie nog erg veel sterkte de komende tijd.
En eet smakelijk (als je het nog kunt ruiken)
groetjes,

Helga zei

Hallo,
Wat zien je taartjes er lekker uit en idd jammer dat er geen geur mee kan sturen. Dat ijzer lijkt me idd ook erg makkelijk.
Zou je misschien het recept van de hartige taartjes willen delen, leuk om voor een verjaardag of zo te maken.

Vr. Groet Helga

Helga zei

Hallo,

Wat zien ze er lekker uit, idd jammer dat we geen geur mee krijgen!!
Dat ijzer ziet er idd erg makkelijk uit.
Zou je misschien het recept van de hartige taartjes willen delen, leuk voor verjaardag of feestje.

Vr. Groet Helga

Antoinette zei

lekker wanneer mogen we komen proeven , en wat handig zo'n cupcake maker zeg .

en de mensen kunnen zeggen wat ze willen maar ik vindt het super knap dat je al je ervaringen met ons wil delen want ik vindt het ook iets om het zo te verwerken dat je toch zo iets moet mee maken.
maar daarom wil ik zeggen annette petje af.

groetjes en een dikke knuffel antoinette

Related Posts with Thumbnails