CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

zondag 16 mei 2010

Luchtballonnen

Hallo allemaal,

Vanavond was het best wel een mooie avond. Helder, bijna geen wind en nog een klein zonnetje. Onze honden Zimba en Boris gingen opeens te keer en keken allebei omhoog. Wij kijken natuurlijk waarom zij zo aanslaan, want dan is er meestal iets. En ja hoor. Vlak boven ons huis vloog een luchtballon. Ik natuurlijk rennen naar mijn fototoestel. Om eerlijk te zeggen gebeurd dit meestal in juli en augustus, maar nooit vroeg in het jaar en zo dichtbij. Wel apart hoor om het zo van dichtbij te zien. Ieder jaar zeg ik tegen Henk dat ik naar het Luchtballonnen feest wil in Joure, maar meestal komen wij er pas achter als het alweer voorbij is. Vorig jaar kregen wij mensen aan de deur om toestemming te vragen of zij in ons land mochten landen? Een auto met aanhanger waar dus de mand en de ballon in moeten rijdt dan het land in. De mensen komen uit de mand en dan krijgen zij een glas champagne. Iedereen krijgt een certificaat en de boer, wij dus, krijgen een linnentas met allerlei producten. De boeren in de buurt zijn meestal niet zo blij als dit in hun land gebeurd, omdat het gras plat gereden wordt of er lopen zelfs koeien in die nog weleens bang of agressief kunnen worden. Ach, ze moeten toch ergens landen? Dus wij hebben er niet zo'n probleem mee.

Groetjes van Annette

4 opmerkingen :

Karin zei

wat is je blog leuk geworden joh!!

en dat van joure, die balonnen komen bij ons heel dichtbij over (8 hoog he). Zie mijn blogpost hierover van vorig jaar met wat foto's :)

Het is wel leuk, maar om nou een hele dag te gaan kijken naar een paar balonnen, neh...die 25 oid komen zonder mij ook wel waar ze willen komen... (ik fotografeer ze wel vanaf 8 hoog ;))

Liefs, Karin

Els zei

Leuk Annette om die grote ballon van zo dichtbij te zien.

chantal zei

Hier zien we dat ook dikwijls. Inderdaad gewoonlijk in juli of augustus. Maar met zo een mooi open avond hebben ze gelijk.
Liefs Chantal

Geertje zei

Hallo Annette,

Eerst even over je nieuwe blog layout.
Ik moest er eerst even aan wennen,
maar moet zeggen hoe vaker ik hem zie hoe leuker ik hem vindt.
Maar even over de luchtballon.
Negen jaar terug heb ik het geluk gehad om het zelf te mogen ervaren om de lucht in te gaan.
En ik kan je vertellen het was schitterend.

Groetjes Geertje,

Related Posts with Thumbnails