CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pagina's

donderdag 31 december 2009

De laatste dag van het jaar.Hallo allemaal,

Vandaag is het de laatste dag van het jaar. Gisteren heb ik de laatste pakketten weggebracht van dit jaar. Het lijkt mij namelijk niet verstandig om nog meer pakketten weg te brengen met het gevolg dat ze ergens blijven liggen met de jaarwisseling. Daarom heb ik besloten om vandaag geen pakketten weg te brengen, maar vanaf maandag weer. Dus wie nog een pakket van mij krijgt hoop ik ook dat ze nog even geduld hebben. Op deze manier weet je tenminste zeker dat je pakket nog aankomt. Bedankt voor jullie begrip.

In het nieuwe jaar gaan wij natuurlijk met frisse moed weer verder. Ik ben nog druk aan het brainstormen, maar er komen weer nieuwe ideeën aan. Ook voor dit Blog en voor mijn webwinkel. Mis dus niks en kom regelmatig om het hoekje kijken.

Oudjaarsdag.

Om zo'n dag is het hier altijd druk van het komen en gaan van mensen. Enkele boerderijen verder wordt er hier op het platteland altijd carbid geschoten. Er staat een tent met een vuurkorf en je kan er eten of drinken pakken. De mensen komen uit de buurt, maar ook uit het dorp of weer vrienden van vrienden. Het carbid schieten wordt meestal gedaan met een melkbus, maar hier zijn ze iets groter en ook meerderen te gelijk. En een knal dat er dan komt. Ik vind dit persoonlijk helemaal niks, ook al ben ik wat slechthorend, maar dit hoor ik wel. ;-( Henk gaat meestal ook even heen, want dit mag hij natuurlijk niet missen. Misschien dat ik ook nog even heen ga en dan probeer ik wel om wat foto's te maken.
Onze dieren vinden dat geknal helemaal niks natuurlijk. Onze honden krijgen een kalmeringstabletje, maar de koeien en de kalveren mogen eigenlijk niks hebben. Wij houden alle deuren daarom goed gesloten om zo het geluid wat te dempen. De foto die ik heb bijgevoegd kun je lezen wat carbid schieten nu eigenlijk is.

Groetjes van Annette
Ik ben dus nog even geweest, maar het was eigenlijk al te donker om foto's te maken. Deze foto is de enige die gelukt is. Om het toch wat warmer te krijgen hadden ze een tent gemaakt met daar in het eten en drinken. En wij kregen warmte van de tonnen die jullie op de foto zien branden. Deze waren lekker warm hoor, maar je ruikt er nu dus helemaal naar. Wij gaan nu melken en de kalfjes voeren. (17.50uur) en dan het oude jaar uitzitten. Allemaal bedankt voor jullie reacties tot nu toe en een goede jaarwisseling en tot volgend jaar.

2 opmerkingen :

Milnie zei

Hoi Annette,

Hopelijk zijn de beestjes te houden, hier zijn ze ook ontzettend onrustig, maar dat hoort er allemaal bij he! Ik wil jou en je familie via deze weg alvast een gezond en gelukkig nieuwjaar wensen!

liefs

m@deliefjuh zei

fijne jaarwisseling!

groetjes martine

Related Posts with Thumbnails