CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pagina's

vrijdag 28 augustus 2009

Voor de eerste keer


Hallo allemaal,

Op dit moment melkt Henk voor de eerste keer aan 1 kant met 10 apparaten tegelijk. De koeien moeten nu 1 voor 1 opgehaald worden uit de stal om in de melkstal gejaagd te worden. Koeien kunnen soms erg zinnig zijn, vooral als het nieuw en anders is. Dit hebben ze gelijk in de gaten.
De eerste koe ging heel voorzichtig naar binnen. Rook wat aan de nieuwe buizen etc, voordat hij

door liep naar de eerste plaats. Henk deed wat biks (brokken) in de voerbak en de koe begon lekker te eten. De koe stond dus rustig en Henk kon nu dus het melkapparaat aanhangen.
Floris, Johan en René hielpen Henk om de koeien wat op te jagen. Op de foto zien jullie nog de melkglazen hangen. Dat zijn die doorzichtige flessen aan de linkerkant. Deze gaan nog weg, want met het nieuwe systeem wordt alles electronisch. En zien wij de aantal liters per koe voortaan digitaal op een schermpje. Maar deze komen pas als alles klaar is. De koeien hebben zich netjes gedragen, want ze gingen wat vreemd de melkstal in, maar het was niet zo dat ze hun poot letterlijk stijf hielden. En dat kunnen sommige hoor.
Maar weer afwachten hoe het morgen om 6.00uur gaat.
Groetjes van Annette

5 opmerkingen :

Maris zei

wat apart zeg, ik moet heel eerlijk zeggen dat ik een beetje bang voor koeien ben hihihi

RosesMarijke zei

Ik denk dat het wel even wennen is maar dat het wel veel sneller werkt en wat goed dat de koeien zo zoet waren!...hihihi...

Annette zei

Hoi Maris,

Vroeger was ik bang voor kalfjes op de kinderboerderij in Den Haag. ;-) En moet je mij nu zien? Valt wel mee hoor. Ze zijn eerder bang voor jou als andersom.

Groeten van Annette

Annette zei

Hoi Marijke,

Inderdaad ook voor Henk was het wennen, maar ook voor de koeien.
Heb je een mooie verjaardag gehad? Nogmaals van harte.

Groeten van Annette

Marley zei

Fijn dat de koeien goed 'meewerkte'.. het zal nu een stuk gemakkelijker worden.. xx Marley

Related Posts with Thumbnails