CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pagina's

donderdag 13 augustus 2009

Logeren op de boerderij deel 5Hallo allemaal,

Vanmorgen begon het niet zo rustig als gisteren. ;-)
Om 5.30uur begon eerst onze hond Boris onder ons slaapkamerraam te blaffen. Henk is er voor de zekerheid uitgegaan, want voor het zelfde geld waren de koeien er weer uit. Maar dat was niet het geval. Om 6.50uur begonnen de geluiden van boven alweer te komen. De kinderen waren wakker en lieten mij dat duidelijk weten. Door hun geruzie en geschreeuw. Om 6.15uur gaat Henk er altijd uit om te melken en dan draai ik mij nog eens om. De kinderen konden zich toch nog even zelf vermaken, zodat ik nog even kon blijven liggen. Toen Henk en Floris binnenkwamen was iedereen beneden. Na het ontbijt is iedereen weer mee gegaan naar achter. Er zou vandaag gekuild worden. Natuurlijk moesten de kinderen dit zien of meerijden met Floris of Henk in de trekker. Ook de opraapwagen en de sjofel waren toch wel interessant. Natuurlijk was er ook even tijd om wat te drinken. Henk en de andere mannen aan de koffie en de kinderen aan een pakje sinasappelsap. Hier gaat Gianni gezellig naast Oom Henk zitten om ook even wat te drinken.

Het is dan voor iedereen even pauze. Ook onze hond Zimba en alle katten willen niks missen van deze gezelligheid. En van dat vele drinken moet je natuurlijk ook plassen. "Kijk Tante Annette, zo moet dat hier op de boerderij zegt Oom Henk." zegt Gianni (4jaar) terwijl hij staat te wildplassen. ;-) "Daarom heeft de overall twee ritsen kan je hem er makkelijk uithalen". Jullie begrijpen dat wij dubbel lagen van het lachen. Na het kuilen broodje eten, in bad en dan weer naar bed.
Bedankt weer voor het lezen. Groetjes van Annette

9 opmerkingen :

celia zei

Toch gezellig een huis vol kinderen of niet?Omdat ik onthaalmama ben loopt het huis hier heel dikwijls vol!
Blog eindelijk klaar...effe tijd...effe piepen???
Dankuwel!! Grtn,Celia.

Loes Oorschot zei

Volgens mij is het heel gezellig bij jullie op de boerderij! Druk, maar gezellig!

Liefs, Loes

Corry zei

Hoi Annette
Dit was weer een leuk verhaaltje.
Maar wij zijn stadsmensen dus wil je in het vervolg wel even uitleggen wat sommige dingen betekenen. Ik weet n.l niet wat kuilen betekent.
Groetjes Corry

♥ Yolanda ♥ zei

Je hebt het er maar druk mee, kinderen bezig houden, op de boerderij mee helpen en je webwinkel met bestellingen bijhouden. Pff, ik word er al moe van als ik er aan denk ;).
Bedankt voor je verhaal!!
ff voor Corry: kuilen betekend dat het gras dat gemaaid en gedroogd is, in een kuil wordt gedaan, zodat het in de winter als voer voor de koeien kan dienen. Zeg ik het goed zo Annette?
Groetjes Yolanda

RosesMarijke zei

Dat was weer een hele leuke dag...druk maar wel gezellig toch?
groetjes Marijke

Karin zei

Ik ben eigenlijk ook een stadse, en wist ook niet wat kuilen was, hihi, maar ja, verder is het wel leuk om te lezen allemaal. Heb het boerderij gebeuren altijd erg leuk gevonden!

x
karin

Annette zei

Hallo allemaal,

Ik vat mijn antwoord aan jullie even samen hoor. Moet zo naar de hobbywinkel in Wolvega voor het doornemen van mijn Demo met de Copic Markers.

Bedankt voor jullie leuke reacties. Teneerste wat sommige van jullie misschien niet weten is dat ik ook een echte stadse ben! Ik ben namelijk geboren en getogen in Den Haag en dus getrouwd met een boerenzoon, die ook nog het bedrijf wilde overnemen. Ik heb heel wat moeten leren van het boerenleven. Alleen de taal hier was in het begin chinees voor mij. Ze praten hier met een behoorlijk dialect. Maar goed alles valt te leren, toch? Ik kan nu melken, trekker rijden met daaraan de verschillende machines, koeien helpen met bevallen etc. Het is op een boerderij altijd een inloop van mensen, kinderen of beesten. Hahaha, die losse koeien. Of die van de buurman.
Kuilen is inderdaad het gras maaien op het land, dit wordt een paar keer geschud, dan gezwilt en dan gekuild. Ik wil best wel een stukje weiden aan het leven op een boerderij uit de ogen van een stadse meid. ;-) Wat nu eigenlijk alles is of wordt gedaan? Ik wist dit namelijk eerst ook niet. Ja, een kalfje op de kinderboerderij in het park. Verder kwam ik niet. Tot later. Ik ga nu gauw.

Liefs en groetjes van Annette

celia zei

Veel werk...als kind wou ik ook altijd een boerderij,ik droomde van een grote witte met een groot erf en heel veel beesten...mijn droom kwam min of meer uit...heb een groot huis met een man en vier zonen!Lijkt er toch op hé?! LOL!
Bedankt om langs te komen!!!
Grtjs,Celia.

elly zei

hallo annette
volgens mij is het bijna bij jou altijd gezellig (op de ruzie's na dan) maar dat is overal zo


En vooral als er zoveel mensen zijn voor al het werk wat gebeuren moet
wat zal je het druk gehad hebben met het brengen van koffie, broodjes ,fris en ga zo maar door
nou heel veel plezier en een fijn weekend
groetjes elly

Related Posts with Thumbnails