CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pagina's

dinsdag 18 augustus 2009

Verbouwing melkstal


Hallo allemaal,

Henk en Floris zijn weer begonnen met de verbouwing van onze melkstal. Op dit moment kunnen wij 2x6 koeien te gelijk melken. Als de verbouwing klaar is kunnen wij 2x10 koeien tegelijk melken. De mannen zijn dan eerder klaar met melken en alles is wat moderner geworden qua apparatuur. Natuurlijk heb ik wat foto's genomen. Hier zien jullie dus 1x6. De koeien staan schuin naast elkaar. Aan de rechterkant zien jullie de biks bakken en daar staan zij met hun kop in. Onderstaande foto is de melkput. Hier staat Henk om op armhoogte de apparaten onder de koeien te hangen. De witte muur, streep op de vloer, wordt de nieuwe muur.

Die inmiddels op hoogte is gebracht. Deze foto heb ik vanmiddag gemaakt. Alles is weg en de muur is op hoogte.Daarom zal Henk enkele dagen over één kant moeten melken. Dus 1x6. Dus 6 koeien tegelijk melken en dan wachten tot ze allemaal klaar zijn en dan kan het hek pas open voor de volgende 6. Henk ging vanmiddag voor 16.30uur naar de stal en was iets voor 20.00uur klaar. Dus ruim 3,5 uren werk en dat 's morgens en 's avonds.


Rond de klok van 18.00uur breng ik Henk altijd een bakkie koffie. Dus ik heb even een actie foto genomen. Al kijkt hij hier wat verbaasd. Tevens is deze koe wat apart, want als je goed kijkt heeft hij een zwartebonte kop en een roodbonte rug. Wordt vervolgd zullen wij maar zeggen.

Groetjes van Annette

4 opmerkingen :

RosesMarijke zei

Succes met de verbouwing en wat een vooruitgang voor jullie!

mildred zei

wat een werk he! dat besef je zelf toch niet als je een pak melk koopt!!
maar wat zal het fijn zijn als het straks klaar is!! succes!!

groetjes midlred

Marley zei

Heel veel succes met de verbouwing, dat alles maar goed mag verlopen!
Liefs, Marley

Loes Oorschot zei

Fijn hoor zo'n verbetering!
Ik vind koeien zo leuk!! De 'gemengde' is mooi en apart! Daar zou ik graag nog eens een foto van willen zien!!

Liefs, Loes

Related Posts with Thumbnails