CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pagina's

woensdag 13 april 2011

Zo zielig, maar ook weer zo lief


Hallo allemaal,

Zoals jullie weten heb ik een lam aan de fles. Verstoten door z'n moeder, ja de natuur kan hard zijn. Maar nu heb ik ook een poesje aan de fles. Afgelopen zaterdag is er namelijk een kat van ons onder de trekker gekomen, toen hij op de weg liep. Helaas kan dit gebeuren. Maar nu ging Henk op de hooizolder een pak hooi halen voor de kalfjes en hoorde een gepiep en gekrijs. Hij natuurlijk zoeken. En wat vindt hij een poesje met de ogen al open die hem met een paar grote ogen aankijkt. Katten hebben hun ogen open als zij ouder dan 10 dagen zijn. Wij wisten dus niet dat een poes van ons zwanger was, maar waarschijnlijk was het die poes die onder de trekker is gekomen. Helaas zijn er al 4 katten sinds januari dit jaar bij ons gesneuveld. Dus nieuw leven is hier altijd welkom. Henk kwam met het poesje op zijn arm binnen in huis en ik heb natuurlijk gelijk een mandje voor hem klaar gemaakt met daar warme handdoeken erin. Toen maar naar de veearts gereden om weer een pakket kittensmelk op te halen. Heb ik tenslotte jaren eerder ook gedaan en toen is het ook allemaal goed gekomen. Ik heb hem net even op de foto gezet naast zijn fles en een pen, zodat jullie een idee hebben hoe groot hij is. Hij kon het niet waarderen dat ik hem op het aanrecht gezet had, want hij krijsde het uit. Zie je zijn bek open gaan? Haha, wat komt er een geluid uit zeg, hij heeft goede longen. Ja, het is een kater. Zijn ogen zijn nog niet helemaal goed open, maar tussen de 10 en 14 dagen is hij zeker oud. Hij krijgt nu 5 tot 7 voedingen per dag van 5 tot 10 ml. Net wat hij wilt drinken. Soms heeft hij na 4 ml. al genoeg. Wij hebben een zwarte poes die de vorige moederloze kittens ook verzorgd heeft door ze schoon te likken en lekker tegen haar aan te laten liggen. Maar ja, melk heeft zij niet, dus dat geef ik.
Haar gelijk opgehaald en haar het poesje laten zien. Eerst wat snuffelen, maar al gauw ging ze weer lekker erbij liggen. Zo lief om te zien. Het poesje kruipt gelijk tegen haar aan en begint te zoeken naar melk, maar helaas. Maar ze krijgt wel gelijk een goede wasbeurt. Haha, wat kan de natuur dan weer mooi zijn, maar ook weer hard op zijn tijd.. Het ene dier stoot zijn kind af (het schaap) en het andere neemt andermans kind aan (de kat). Ik heb er dus weer een taak bij gekregen.
Vanmiddag zijn Els en Korrie geweest om te knutselen. Ik wilde eens voor mij privé scrappen, maar helaas kwam er niet veel uit mijn handen. Maar gezellig was het zeker. Weer lekker bijgekletst, wat zeker ook belangrijk is. Ik ga nu even plat, voordat het lam of het poesje weer melk moet hebben, want ik heb weer een barstende hoofdpijn.

Groetjes van Annette

4 opmerkingen :

Marianne zei

Wat een lief moppie..... hij heeft wel geluk gehad dat jullie hem nog op tijd gevonden hebben.
Groetjes,
Marianne

Thea zei

Wat een verhaal Annette, maar dat is de natuur. Maar aan jou heeft het poesje ook een goede moeder toch? Prachtige foto's heb je gemaakt.
Geniet van je rust.

Liefs Thea

Anneke zei

Wat een lief poppetje, succes met het zijn van een ''surogaatmoeder''
Groetjes Anneke

Krista zei

Ach wat een schatje is het zeg!
Ik weet precies hoe het gaat. Heb onze Jip zelf groot gebracht met de fles. Een een zware taak, maar geeft zoveel voldoening!
Succes ermee Annette!
Liefs,
krista

Related Posts with Thumbnails