CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

maandag 7 juni 2010

Het kalf SanneHallo allemaal,

Al onze koeien hebben een naam, al generaties lang. Zo staan ze ook geregistreerd bij het CRV. Dus als Neeltje 15 een kalf krijgt en het is een vaarskalf dan heet het automatisch Neeltje 16. Soms wijken wij hier vanaf en verzinnen zelf een naam. Zo heeft Henk eens een kalf vernoemd naar mij. Wij hadden toen nog niet eens verkering, maar als je 16 bent dan snap je niet zo gauw deze hint. Hahaha, tenminste zo'n stadse als ik niet. Zo is dus koe Annette geboren. Af en toe heeft Henk weer zo'n bui en vernoemd hij er weer één naar een speciaal iemand. Zo ook afgelopen week. Er was weer een kalf geboren van een koe waar Sanne zo gek op was, dus Henk kwam met het idee om dit vaarskalf naar Sanne te vernoemen. Sanne is een boerin in spé. Ze melkt, ze voert, ze doet van alles wat nodig is op de boerderij. Een super hulp volgens Henk en Floris. En vies worden, ach dat was je er toch zo weer af? Toen wij het Pinsterweekend weg waren, heeft zij met haar hele familie hier in huis gezeten. Zij hielp Floris waar nodig was en alles is hier super gegaan. Jullie begrijpen wel, dat wij met zulke vrienden ons in de handen knijpen, want anders kunnen wij weinig of nooit weg. Dit geeft ons, maar vooral Henk een rustig gevoel. En voor Floris is het ook wat makkelijker dan alles alleen te moeten doen. Dus vanaf vandaag heet dit kalf officieel Sanne. Natuurlijk even op de foto zetten en dit mailen naar Sanne. Sommige mensen zullen ons wel wat raar vinden, maar ach als boer heb je toch een band met je beesten, want tenslotte zorgen zij voor ons brood op de plank.

Groetjes van Annette


5 opmerkingen :

chantal zei

Ik vind dit helemaal niet raar dat elk dier een naam krijgt. Ook dat je je aan elk dier hecht is ook normaal. Sanne is een mooi kalf
liefs Chantal

Hetty zei

Wat een mooi kalfje en ik vind
het een hele leuke naam hoor

gr hetty

Els zei

Een pracht kalf en een super lieve naam. Met zulke mensen mag je zeker je handen dichtknijpen.

Groetjes Els

Wendy ten Hove zei

Hoi Annette!

Dit maakt het natuurlijk toch juist super!!! Mooi kalf, hoor, deze Sanne!! En bij de hoeveelste Annette zijn jullie inmiddels al aanbeland? ;-)
Fijne dag.

Groetjes,
Wendy

anneke's creaties zei

nou daar zal Sanne zeker trots op zijn,
een leuke naam bij een heel erg mooi kalfje.

groetjes anneke

Related Posts with Thumbnails