CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

zaterdag 4 februari 2012

Een witte wereld


Hallo allemaal,

Een witte wereld is wel mooi om te zien, maar oh wat geeft dat ook de nodige moeilijkheden  met zich mee.
Als het zo koud is, vooral 's nachts, dan betekend dat voor ons meer werk op de stal en met onze koeien.
De waterbakken bevriezen, maar ook ons melkapparatuur. Trekker die niet willen starten etc. Allemaal lastig en een hoop werk om het weer goed te krijgen. Zo ook vandaag. Onze melktank deed het niet meer. Dit betekend dat de melk uit de koe is 37 graden, maar deze melk moet gekoeld worden naar ongeveer 4 graden. Dit gebeurd in de melktank, voor het behoud van de melk die iedere drie dagen wordt opgehaald.
En ja, wat doe je als deze tank het door het harde vriezen het opeens niet meer doet. Juist, de storingsdienst bellen. Jullie raden het al, geen gehoor dus. Deze dienst moet, normaal gesproken, 24 uur per dag bereikbaar zijn. Wij hebben over de dag verdeeld misschien wel 20x gebeld. Maar de telefoon gaat over of is ingesprek. In de tussen tijd maar de motor van de trekkers verwarmen anders kunnen wij de koeien niet eens voeren. Hun drinkbakken ontdooien, want dan kunnen ze niks drinken. Wisten jullie dat één koe ongeveer 75 liter water drinkt in de winter en in de zomer nog veel meer? Wij hebben op dit moment zo'n 100 melkkoeien. En dan tellen wij de pinken en de kalfjes er nog niet eens bij. Wij geven nu wel de kalfjes emmers met water, maar voor onze koeien is dat geen beginnen aan. En dan loop ik, sinds gisteren, ook nog met migraine rond. Helaas ging het vanmiddag echt mis en moest ik plat. Nu beginnen gelukkig mijn medicijnen te werken. Dus even snel een berichtje plaatsen op mijn blog, want de aanvragen voor de Duo-challenge #14 stromen al binnen. Ik doe mijn best, maar jullie ontvangen hem dus niet binnen 24 uur. Je hoeft ook geen tweede of derde mail te sturen waar het bestand blijft, want ik moet het nu echt in delen doen. Ik kan namelijk niet te lang achter de pc zitten en tegen dat schelle beeldscherm aan kijken. Ik hoop dat jullie hier begrip voor hebben? Ik doe mijn best. Fijn weekend allemaal verder, ik kruip mijn bed weer in.

Groeten van Annette

4 opmerkingen :

Linda zei

Ojeetje wat een ellende is dat allemaal, met die koeien, daar denk je als "boerderij"leek helemaal niet bij na. Ik hoop dat het allemaal snel weer werkt daar met die machines.
Voor jou sterkte en hopen dat die migraine snel weer wegtrekt, rustig aan hè
gr linda

anneke's creaties zei

ja de witte wereld is mooi,
maar als ik je zo hoor wat dat voor problemen met zich meebrengt,
meid dan hoop ik voor jou dat het vriezen gauw over is.

groetjes anneke

anneke's creaties zei

sorry ben ik weer
en natuurlijk heel veel sterkte met de migraine
helaas weet ik maar al te goed hoe pijnlijk dat kan zijn.

groetjes anneke

Feikje zei

Beterschap Annette,
Ik ben zelf ook opgegroeid op een boerderij met koeien, mogelijk gaan mijn vriend en ik zelf ook 1 overnemen. Al met al.. Ik leef met je mee!

Related Posts with Thumbnails